O data cu topirea zapezilor si cresterea mercurului in termometru, acei proprietari de ATV-uri care sunt nerabdatori sa iasa pe trasee ar trebui sa aiba in vedere o serie de indicatii utile pentru a-si pregati corespunzator vehiculul pentru un nou sezon in off road.
Sfaturile pe care urmeaza sa le prezentam sunt esentiale atat din punct de vedere al sigurantei la bordul ATV-ului, cat si din punct de vedere al starii sale tehnice. Orice eventuale probleme si defectiuni asupra carora nu se intervine, pot genera mai tarziu inconveniente majore si chiar implica costuri mari de reparatii.
Asadar, cand vine momentul sa scoateti ATV-ul din garajul unde l-ati depozitat in sezonul rece, o prima recomandare este sa il spalati pentru a elimina praful depus cat nu a fost utilizat. Va recomandam sa alocati suficient timp pentru a cerceta minutios fiecare aspect. De exemplu, va trebui sa gresati cu vaselina toate zonele care necesita aceasta operatiune; poate fi vorba de brate, barele de torsiune, elementele de directie si crucea cardanica etc.
Inspectarea rulmentilor nu trebuie sa lipseasca de pe lista verificarilor care se impun. Fiti atenti la eventualele urme de rugina sau deteriorari.
In continuare, nu uitati sa verificati nivelul uleiului de motor si, la nevoie, completati. Totusi, daca nu ati mai facut nicio plimbare cu ATV-ul de foarte multa vreme, expertii in domeniu va sfatuiesc sa schimbati uleiul, intrucat proprietatile lui se pot modifica.
Foarte important este sa inspectati si filtrul de aer. Filtrul poate fi curatat de dumneavoastra sau de un profesionist. Daca este cazul, nu ezitati sa il inlocuiti cu un filtru nou.
Trebuie sa stiti ca daca nu ati folosit multa vreme ATV-ul pe care il detineti, rezervorul de benzina trebui golit, pentru ca benzina veche poate cauza probleme motorului. Asadar, inainte de a porni motorul, este bine sa purcedeti la golirea rezervorului de carburant si apoi sa alimentati.
Transmisia. In functie de tipul transmisiei din dotarea ATV-ului, este necesar sa recurgeti la urmatoarele:
Nu in ultimul rand, va sugeram sa inspectati nivelul lichidului de racire pentru a dispune de o functionare in parametri normali a ATV-ului. Daca sesizati probleme in pornirea ATV-ului, acestea pot fi datorate formarii in carburator a vaporilor de apa. In consecinta, este recomandat sa goliti si sa curatati carburatorul, fie inainte de a depozita ATV-ul, fie o data cu inceperea unui nou sezon.
Ce alte lucruri mai trebuie avute in vedere: verificati bujia, sistemul de semnalizare si lumini, placutele de frana, presiunea din anvelope, burdufurile de planetara, bateria, lichidul de frana etc.
Daca veti pune in aplicare toate aceste sfaturi, negresit veti avea parte de o functionalitate optima a modelului ATV al carui posesor sunteti. De asemenea, este preferabil sa solicitati ajutorul unui profesionist si cand faceti revizia, sa mergeti la un service autorizat.
Scrie-i Mosului ce-ti doresti de sarcbatori si beneficiaza de promotii cadou intre 10-12 d... read more
Modelul 300 S EFI din familia de ATV Linhai este ideal ca partener pentru pilotii aflati l... read more
Iubitorii de viteză și adrenalină dornici să își pună în&n... read more
Weekend plin pentru iubitorii de noroi si pentru cei carora le plac provocarile. N-am ajun... read more
White Friday la ATVRom vine cu cele mai tentante oferte! Ai zeci de produse in promotie: s... read more
ATV-urile, side-by-side-urile și alte vehicule 4x4 off road sunt destinate pentru pilotare... read more